Superstiții despre nuntă, inel de logodnă, verighete

Încă din timpuri străvechi se cunosc o mulțime de lucruri atât despre verighete, cât și despre ceea ce presupune un inel de logodnă. Sunteți pregătiți să vă familiarizați cu câteva informații care vin sub formă de superstiții? Astăzi facem cunoștință cu cele mai cunoscute superstiții despre nuntă, inel de logodnă și verighete. Cele mai interesante lucruri despre acestea le puteți afla char acum. Pregătiți-vă!

Am selectat pentru voi câteva superstiții, într-un număr de șase, care să vă ajute să vedeți cum percepeau diferitele culturi verighetele și inelele de logodnă, dar și cum plănuiau ei nunta în funcție de cultura din care făceau parte. În mare, în zilele noastre nu se mai ține seamă de ele, însă există zone în țară unde încă se mai ține cont de anumite tradiții. În funcție de zona din care faci parte s-ar putea ca aceste informații să fie sau nu de actualitate în prezent. Iată despre ce este vorba!

Verigheta este un simbol internațional foarte cunoscut. Se cunoaște faptul că în momentul în care porți verighetă, înseamnă că ești legată de un bărbat pe viață. Tocmai din acest motiv, fiind un simbol al cununiei, se speculează faptul că nu este bine să se poarte verighete de către cuplu și viitori miri înainte de cununia religioasă. Acest aspect a fost și mai este valabil indiferent despre ce modele verighete vorbim sau dacă vorbim despre verigehte aur sau verighete ieftine. Odată achiziționate, acestea trebuie să stea la loc de cinste. Puneți-le bine într-un loc sigur, de unde să le luați doar înainte de nuntă.

De altfel, se speculează faptul că nu este bine ca mireasa să scape verigheta înainte de nuntă pe jos. Această acțiune, chiar dacă este involuntară, se presupune că aduce ghinion. Unele zone ale țării cred cu tărie faptul că nu este bine ca aceasta să fie scăpată, mai ales dacă vorbim despre biserică. Totuși, dacă se întâmplă, este bine să o ridice mirele de jos, și nu mireasa.

Una dintre cele mai des întâlnite speculații vizează pierderea verighetei sau a verighetelor. În cazul în care se întâmplă asta, se presupune că relația nu va dura mult, ci se va solda cu o despărțire sau un divorț. Și că tot vorbeam mai sus de verighete aur, irlandezii au o tradiție. Aceștia urmează cu tărie tradițiile și nu percept ca fiind valoroase verighetele confecționate din alt metal decât din aur. Ca urmare, irlandezii sunt de părere că orice pereche de verighete care nu este din aur este un semn rău.

Există speculații și cu privire la mărimea verighetelor. Acest aspect este, totuși, valabil și în cazul unui inel de logodnă. Se spune că dacă verighetele sunt prea strâmte, gelozia este cea care va despărți mirii, iar în cazul în care sunt prea largi sau prea mari, se consideră că iubirea se va risipi pe parcursul relației.

Trecând peste toate acestea, este relevantă și nunta de argint. Astfel, este bine ca atunci când aceasta are loc, mirii să-și dăruiască unul altuia câte o verighetă de argint, verighetă care trebuie pusă pe deget lângă cea de aur.